over Haicu webdesign

Haicu webdesign is het webdesign bedrijf van Han Hegeman. In 1995 ben ik gestart met het ontwerpen en bouwen van websites rond het thema duurzaamheid. In 1998 heb ik de stap gemaakt naar zelfstandig professional. Ik heb in de loop der jaren met verschillende systemen websites gebouwd, zoals Cobra, Joomla en Drupal. Vanaf 2008 heb ik me gespecialiseerd in het bouwen van sites met WordPress. WordPress is makkelijk in gebruik en het biedt tegelijkertijd goede mogelijkheden voor het realiseren van maatwerk websites.

WordPress community

WordPress kent een uitgebreide community van mensen die helpen met de ontwikkeling ervan. Dat gaat niet alleen over het programmeren van WordPress en plugins, maar juist ook over vele andere zaken. Denk daarbij aan vertalen, support, design, content en marketing. Regelmatig werk ik samen met anderen die ook actief zijn in de WordPress community.

Partners

Verder werk ik samen met partners op het gebied van ontwerp, strategie, communicatie, reclame, content redactie, video, fotografie, online marketing en hosting. Enkele partners waar ik regelmatig mee werk:

hoezo Haicu?

Haicu verwijst naar een Japans natuurgedicht (Haiku – spreek uit Haikoe). Deze gedichten vatten in slechts enkele regels een natuur impressie. Knap dat iemand met weinig woorden zo’n mooi beeld kan oproepen. Deze combinatie van schoonheid en eenvoud streef ik ook na in mijn werk.

Maatschappelijk vooruitstrevend ondernemen

Haicu webdesign zet zich in voor een duurzame wereld. Richtlijn zijn hierbij de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals ofwel SDGs) zoals overeengekomen door alle landen aangesloten bij de Verenigde Naties voor 2030.

Ik werk dan ook bij voorkeur voor organisaties die duurzaam, creatief en sociaal werken, zowel voor non-profit organisaties als voor bedrijven. Zie mijn portfolio.

Regelmatig werk ik ook belangeloos aan duurzame projecten mee. Zo heb ik 10 jaar lang geblogd over biologische, duurzame en fair trade producten en diensten. Ik werkte enkele jaren aan de site van Women on Wings en heb vele ondernemers in ontwikkelingslanden op weg geholpen met microkredieten via Kiva en Zidisha. Momenteel ondersteun ik de website van de stichting Hedge for Humanity die ijvert voor een basisinkomen.

Ook de eigen bedrijfsvoering wordt niet vergeten. De kantoorartikelen koop ik zoveel mogelijk bij Bureaubewust. Websites host ik bij Greenhost. Wat electriciteitsverbruik betreft gaat Haicu webdesign inmiddels richting ecopositief dankzij zonnepanelen op eigen dak en windmolens via Greenchoice en de Windcentrale. Als ZZP-er bankier ik bij Triodos, ben ik aangesloten bij een van de eerste lokale broodfondsen en heb ik een bescheiden begin gemaakt met mijn pensioenvoorziening bij Brightpensioen.